16 Ekim 2011 Pazar

REVİT STAJI 2011

   Okulumuzda 27.06.2011-01.07.2011 tarihleri arasında 5 gün süren 09.30 da başlayıp 4.30 da biten bu stajımız bize farklı bi programı tanıma fırsatını sağladı.Sonucunda eğitim sertikafımızı aldık.Başımızda olan hocamız çok iyiydi öğrenmemizi bir kat daha artırdı.
  5 günde edindiğim bilgileri not olarak toparladım. onlardan birazını yazacak olursam ;
Revitte scale yok
Link Revit-Bütün dosyayı tek halde görebilmek için komut.
Massing Qsite-3boyutlu eşyükselti eğrileri - bütünden tekile inmek komutu.
pafta için-SHEET
SHADOW:Gölge olayları
HİDE ELEMENT: İzole eder , örneğin kapı gibi şeyleri yok eder
TİTE-Ekranı parçalamaya yarıyor
ALİGN KOMUTU: Hizalama komutu
Modifity-Bir mimari özelliği diğerine uygulamak
TRİM-Duvarları birleştiriyor
    Yeni eşyalar veya yapı malzemeleri yüklemek için www.revitcity.com yada autodesk.seek.com ' a tıklayıp programımıza ekleyebiliyoruz.
   VE DAHA BİR SÜRÜ ŞEY.
Sertifikam

GEZİ STAJI İLK HAFTA & İKİNCİ HAFTA -3 ( MERYEM ANA EVİ )


Kiliseye doğru yol alırken ortada oturma alanların arastlıyorum.Burada yapılan ayinler için hazırlanmış biryer.Yılın her Ağustosun 15inde anmalar yapılıyor.


Kiliseye giriş sırası hergün gerçekten kalabalık.Kilise çok ufak.Kocaman ağaçların arasında yer alıyor.İçeri
girişte fotograf makinası yasak.Oyüzden içinin fotografları elimde yok.İçinde bir tane papaz bulunuyor. İçeri girdiğimde hissettiklerim ilginçti.Küçük dar samimi ve huzurlu bir yer.Yanlarda beyaz mumlar vardı onları alıp dışarıya çıkmak ve kilisenin arkasında doğru ağaçların önünde mum yerleri var oraya dileğini dileyip koyuyorsun mumunu.Zaman içerisinde  dilediğim dileğin ve yaktığım mum sayısı 10'u geçmiştir diye düşünüyorum :)
mumlu alan.
             Dileklerini dileyip kilise içindeki mumlardan yakıp buraya bırakıyor insanlar:)


Girilmez Private tabelası 2 ayrı yerde karşıma çıkıyor bu bana merak hissini uyandırıyor.Görevlilere sorduğum halde net bir cevap alamadım.


Çevrede huzur verdiğini söylediğim sincaplarlada misafirler bunlarlada zaman geçirebiliyorlar:)

Dikkat çeken yerlerden biride çeşmeler.Suyun şifalı olduğuna inanılıyor.
Bayağı geniş bir alan dileklere ayrılmış durumda.Kağıt kumaş gibi vslere yazılıp ip gibi şeylerle tutturuyoruz duvara.Güzel samimi bir alan.

GEZİ STAJI İLK HAFTASI-2 ( MERYEM ANA EVİ )


Hikaye şöyle: Bu havuzun anahtar şeklinde oldugunu görüyoruz.Hristiyanların düşüncesi bebek dünyaya günahlarıyla gelir ve vaftiz edilmesi gerekir.Çünkü vaftiz olmak cennetin anahtarlarını verir insanlara.Bu düşünceden dolayı anahtar şeklinde.Vaftizin cennetin kapısını açmasından dolayı havuzu anahtar şeklinde yapıyorlar.Ve çok derin olmadığını görüyoruz havuzun.              







Girişte Meryem Ana heykeli var insanları karşılayan.
Ellerini iki yana doğru açmış bir şekilde insanlara merhaba veya hoşgeldiniz dercesine bakan büyükçe bir Meryem Ana heykelini her gördüğümde kapıldığım bir his  bu.Çünkü biraz sonra Meryem Ananın küçük evine gidecek insanlar ve güzel bir karşılama yapıyor Meryem Ana:) Minik ev bugun mini bir kilise olarak kabul ediliyor.Efsanelere göre bilinen en eski kiliselerden biri olduğu söyleniyor.Şimdiyse her ayın 15inde ayinler düzenleniyor Meryem Ana için.
İlave olarak yolun her gidişatında Meryem Anayla ilgili çoğu dilde yazılı anlatımlar yer oluyor bir çok. Bu yazıyı incelediğimde sessiz olunması kuralının yerine getirilip uygun kıyafet konusunun es geçildiğini görüyorum özellikle yabancılar tarafından..:)


        Solda görülen yazılı tabeladaysa tarihsel bilgiler veriliyor. Burada Meryem Ananın son yerleşim yerinin olduğuna dair kanıtları gösteriliyor. Bu kanıtlar Tarihsel ve Kutsal olarak ikiye ayrılıyor.
         Kutsal Kanıtlar:  örnek olarak Aziz Yuhanna, yazdığı incilde ölmeden önce İsanın annesini ona şu şekilde emanet ettiğini yazıyor:'İşte annen!O andan itibaren O'nu yanına almıştır.' Bir diğer kanıt ; Havarilerin işleri adlı kitabında Hz. İsa'nın ölümünden sonra Kudüs'te Hristiyanlara karşı zülum hareketlerinin başladığını yazmaktadır.Aziz Stefanus , MS 37'de taşlanmış , Aziz Yakup'ta MS.42'de kafası kesilerek öldürülmüştür. Diğer kanıt ; Aynı dönemlerde havariler dünyaya İncil'i müjdelemek için iş bölümü yapıp ayrılmışlardır.Aziz Yuhanna'ya Küçük Asya görevi verilmiştir.Kudüsteki olaylardan dolayı Meryem Anayı yanına aldığı bir vakıadır.
          Tarihsel Kanıtlar: Birinci kanıt Aziz Yuhanna'nın mezarının efes';te olması İkincisiyse MS.431'de Aziz Meryemin kutsal analığı Doğmasının kabulu için,Efes'te yaşamış ilk Hristiyanların soyundan gelen ve Kirkince'de oturan Ortodoks cemaatinin sadakatle birbirlerine anlatarak aktardıkları bilgiler vardır.Bu cemaat her yıl Meryem Ananın uykuya dalmasını hatırlamak ve kutlamak amacı ile buraya gelmekte idiler. PANAYA KABULU diye adlandırdıkları buyere geliş sebepleri Meryem Ananın burada yaşamış ve ölmüş olduğunu atalarından sürekli duymuş olmalarıydı.

      . Meryem Ananın evinin bulıunmasıyla ilgili de bilgiler veriliyor,
üstten çektiğim uzun geniş ferah bir alan :)







Gectiğimiz yüzyılda 'Alman rahibe Caterina Emmeerich'in açıklamaları yönünde Meryem Ananın hayatı adlı bir kitap yayınlandıBu rahibe , bu yerleri hiç görmemiş olmasına rağmen onları çok etkili bir biçimde tasvir ediyordu.Bu kitapta , Efes Bülbül Dağı ve Meryem Ananın son yıllarında yaşadığı ev çok belirli be açık şekilde anlatmakta idi.Bu anlatımlarının ışığında iki ayrı bilimsek grup 1981 yılında bu evin kalıntılarını ortaya çıkardıklarında,Alman rahibenin anlatımlarına tamamen uyduğu anlaşılmıştır.
  
          .İbadethaneyle ilgili verilen bilgiler ise,
Meryem Ananın yaşadığı evin kalıntıları üzerine inşa edilmiştir.Son restorasyon çalışmaları 1951 ' de yapılmıştır.

GEZİ STAJI İLK HAFTASI ( MERYEM ANA EVİ )

  Gezi stajımda önceden de burayı görmüş olduğumun aslında o önceki ilk gidişin yeteri kadar bana birşey katmadığını, o yer hakkında iki haftalık bir eğilimin insana ne çok şey öğrettiğinin farkına varmış oldum. Buranın mevkisi  İzmir ilinin Selçuk Belediyesinde Bülbül Dağının üzerindedir.Buraya ulaşmaya çalışırken Selçuk şehir merkezinden ayrılıp dar ve uzun bir yola giriyorum.Burası oldukça ilginç bir yer ilkönce 7 Uyuyanlar Mağarasını işaret ediyor levhalar.Ardından Efes Antik Kenti görüyorum.Biraz daha yolum uzun Meryem Ana için.Buralara olan ziyaretlerimden sonrada oralarıda görmeden gitmem elde değil.Dar yollardan geçerek ulaşıyorum.Meryem Ana'nın son yıllarını Efeste geçirildiğine inanılıyor ve her yıl burayı milyonlarca insan ziyaret ediyor.Benim her gittiğimde çok dolu olduğunu görüyordum.
   Katolik Hristiyanlar için burası resmi hac yeri olarak kabul edilmiş.Ama bu bilgiler tam netlikte değil çünkü Meryem Ananın evi derken bunları İsa çarmıhtayken annesini oradaki Aziz Yuhannes'e emanet ettiği biliniyor ve Aziz Yuhannes orda vefat ediyor Meryem Ananında orada öldüğü bundan dolayı düşünülüyor.Ama genede resmi hac yeri olarak Papa tarafından belirtilmiş.Ve de 19.yy da Almanyada yaşayan bir rahip bunu rüyasında görüyor Meryem Ananın kaldığı yerdeki kiliseyi oldukça bariz bir şekilde betimliyor ve bunu İzmirdeki papazlar burası olduğunu görüyor ve burada yapılan çalışmalar 1.yy da yapı kalıntısı bulunuyor ve restore edilip dünyaya bu şekilde duyuruluyor.Evin hemen yanında Katolik Manastırı bulunmaktadır. Tarihi bu şekilde gelişiyor.
      Burası Meryem Ananın girişi otopark var bayagı genişçe.Oldukça ferah biryer , Çam ağaçları doğa ve huzurda hissediyor insan kendini, Dağda olmasınında payı buyuk.

Girişten devam edilen kısımda düz pek geniş olmayan bir yol karşımıza çıkıyor ve yanlarında Meryem Ana hakkında kısaca bilgi verilen yazılar ve biraz daha ilerlendiğinde Çay bahçeleri dikkatimi çekiyor.
Çay Bahçeler ve Oturulacak Alanlar
Buraya girişten itibaren yanısıra çok sayıda heykeller
ve işlemeler görüyoruz.örneğin Zeusun kafası ve
küçük sütunlar kuş motifleri ağırlıkta.

Gothic'i hatırlatan korku imgelerini görüyoruz.

zeus kafası , küçük bir sütun

<>
Biraz daha ilerlediğimizde boş bir alana rastlıyorum ortada durmakta olan havuz şeklinde bir yapı  var.Bu havuzun hikayesini öğrendiğimde havuzun şekli ile bağdaştığını anlıyorum.


GEZİ STAJI 2011 ( MERYEM ANA EVİ - İZMİR SELÇUK )

 Revit ve Şantiye stajlarımızın sonrasında yaptığımız gezi stajımın yeri hakkında düşünürken Meryem Ana Evi ne karar kıldım.Öncedende bir kere gitme fırsatı bulmuş olduğum bu yer Merkeze uzaklığı ve yolu tarihi ve mimarisi bakımdan beni etkilemişti.Bende bu yer hakkında daha fazla bilgi edinme arayışı içine girmek istedim.Selçukta olması akrabalarımında Selçukta konaklamasıyla benim geçireceğim iki haftayı kolaylaştırdı.

4 Eylül 2011 Pazar

28 Temmuz 2011

Bugün bitmek üzere olan alçılara zımparayı yaptık.Düzgün hale gelip pürüzlü durmaması için.Kalorifer ve su tesisatı başladı.

27 Temmuz 2011

Alçıya devam ettik....Mıntıka temizliğinide unutmadık.

26 Temmuz 2011

Betopan montelemesine ve Tyveke devam ettik.

25 Temmuz 2011


Bugün alçı yaptık.Ustamız bize Saten alçı yapımını ve bunun için gerekli olan malzemenin yanı file bandının kullanımını anlattı ve bizde onun anlattığı gibi uygulamasını yaptık.Alçıyı gerekli miktarda suyla yapmayı öğrendik.Tavanlara ve duvarlara bunları uyguladık.Daha öncedesindeyse DYO'nun bize getirdiği tulumları ve şapkaları giydik:)

22 Temmuz 2011

Bugün betopan montelemeye hızla devam ettik.Günün büyük ölçüde geçirdiğimiz zamanı mıntıka temizliği oldu.İnşaatın 1. ve 2.katını süpürüp yerde kalan cam ve taş yünlerini topladı.Vidaları ayrı yere omegaları ayrı yere koyduk.Dış çevreyide kategorilendirip temizledik.

21 Temmuz 2011

Tyveke devam ettik,dün betopanlar gelmişti betopanların uygulamasına başladık.Sabah bunlar tamamlandı öğleden sonra ise Karaköy Mimarlar Odasının sergisini gezdik.Ordan mimarlık adına bize yararlı bir çok dergiler verdiler konuşmalar yaptılar.

20 Temmuz 2011

Tyvek zımbalarken:)

Matkaplarımız geldi,tavana alçıpan döşenmeye başlandı.Ayrıca bugün 13:00da iş başı yaptık.Bugün Tyvek yaptık.TYVEK yurtdışından getirilen pahalı bir malzeme olup ; nemi ve suyu içeriye sızdırmaz.Bunu duvarlara zımbaladık.

19 Temmuz 2011

Matkaplar hala temin edilemedi ve onun üzerine eksik alçıpanlarımızda vardı öyle olunca bazılarımız adaya bazılarımız evlerimize dağıldık.

18 Temmuz 2011

Bugün malesef hafta sonu sonrası inşaat alanına geldiğimizde matkaplarımızın çalınmış olduğunu gördük.Bununla beraber yeni matkapların temin edilmesini bekledik.Cam yününü tamamladık.Bu arada bunların ardından yemekhanemizde hergün görevli temizlikçi ve yemek dağıtması için birimizigörevlendiriyoruz orasıda gayet keyifli ve düzgün geçiyor:)

15 Temmuz 2011

Taş yünü bitti Cam  yünü yerleştirmeye başladık tavanlara.Cam yünü taş yünü kadar dayanıklı değil.Bu yüzden tavanlara cam yünü uyguluyoruz.Taş yünü nem geçirmemeyi sağlıyor sıcaklıkla birlikte.Alçıpan montajlarına devam ediyoruz.Mıntıka temizliğinede..

14 Temmuz 2011


Alçıpan montesine  2.katta devam ettik..Taş yününede devam ettik.Tavana omega döşendi.

13 Temmuz 2011



Dün yapılan alçıpanlara bugün devam ettik.Onların altlarına elektrik için hatlar çekildi.Taş yünü bugünkü ağırlıklı ve bir hayli zorlayıcı idi.İlkönce kura çekildi taş yünü için:) İlkinde ben çıktım ve bunun için hazırlık yapıldı.Çıkmayan arkadaşlar halden anlayıp kurada çıkanlara hazırlıkları için yardım etti.Taş yünü battığı için vucudumuzda hiçbir açık yer bırakmayacak şekilde sıcağın alnında kış gibi giyindik gözlüklerimizi ve fabrikanın getirdiği ağızlıkları baretleri eldivenleri taktık:) Bunları duraksızın inşaat alanına doğru taşıyıp duvarların içine yerleştirdik.

12 Temmuz 2011

Osblere devam ettik.Bazılarını yerleştirdikten sonra tekrar sökmek zorunda kaldık çünkü boşluk kalıyordu.Üstten boşluğun olmaması üstün düz olması gerektiği için aynı işlemleri bu şartla tekrar uyguladık.Bunun yanısıra Alçıpan montesinede başlandı.Alçıpanları Osbler gibi taşıyıp ölçümünü alıp kesiyoruz fakat Osb'ye göre kesimi oldukça kolay çünkü dayanıksız bir malzeme dışarıda kullanılamıyor.Alçıpanı kolay bir şekilde falçata ile kesebiliyoruz.Cetvel niteliğinde bir düzgün kesim içinse Omegaları kullanıyoruz.Taş yününe başladık.

11 Temmuz 2011

İkinci haftaya girdik ve okula ilk geldiğimizde 2 gün içerisinde inşaatın ilerlemiş olduğunu gördük.Birinci katta çatı sacları takılmıştı.Bugün yaptığımız gibi Osb leri profillere göre ölçümünü alıp keserek monte ettik.Ve bazı yeni inşaat malzemelerimizde geldi yapımına yarın başlayacağımız taş yünü,cam yünü,alçıpan geldi.Mıntıka temizliğini hergün olduğu gibi yaptık.

6 Ağustos 2011 Cumartesi

8 Temmuz 2011

Bugün OSB ler çelik profillerinin  aralığına göre kesilip taşınıp profillere matkap ile monte edildi.Alt katın çatı makaslarının montajı tamamlanıp çatı kaplaması için trapez saç konuldu.

4 Temmuz 2011

Bugün staj için yapılacak işler ve programlar bize aktarıldı.Ardından Çekmeköydeki Proev adlı fabrikayaya gittik.Orada Metal panellere matkap ile çivi monte etmeyi gösterdiler.Kaynak yapmayı öğrendik.Ondan sonra inşaat alanlarımıza gittik.

5 Temmuz 2011

Atatürk İlköğretim okulunda temelleri  atılmış halde başlayacağımız anaokulunda ilk günümüzde okulun duvarları için kullanılacak hafif çelik profilleri plana göre taşıdık ve yerleştirdik.